• Головна
  • Новини
  • Рада ухвалила за основу законопроєкт про мобілізацію засуджених

10.04.2024, 16:36

Рада ухвалила за основу законопроєкт про мобілізацію засуджених

Верховна Рада України на засіданні 10 квітня ухвалила за основу законопроєкт про мобілізацію засуджених. За документ проголосував 281 нардеп

До другого читання законопроєкт мають доопрацювати, врахувавши зауваження антикорупційного комітету і розв'язавши питання щодо тяжких злочинів.

Законопроєкт розроблено з метою визначення правових та організаційних засад залучення до військової служби громадян, які були засуджені до обмеження або позбавлення волі.

Під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану до таких осіб судом може бути застосоване умовно-дострокове звільнення для проходження ними військової служби за контрактом. При цьому засуджений має виявити бажання бути залученим до оборони України та відповідати певним вимогам.

Таке умовно-дострокове звільнення не застосовується до осіб, які були засуджені за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, засуджені за скоєння умисного вбивства двох або більше осіб, або поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством, а також не будуть звільняти осіб, які засуджені за зґвалтування, сексуальне насильство, примушування до вступу в статевий зв'язок і подібні злочини.

Не будуть звільнятися особи, причетні до терористичних актів, фінансування тероризму, а також засуджені особи за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатацію транспортних засобів в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, що призвело до ДТП із загибеллю іншої особи.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: