• Головна
  • Новини
  • Європейський концерн готовий відновити виробництво на ЛАЗі - Михайло Цимбалюк звернувся до Уряду

14.01.2020, 10:31

Європейський концерн готовий відновити виробництво на ЛАЗі - Михайло Цимбалюк звернувся до Уряду

Народний депутат Михайло Цимбалюк звернувся з запитом до Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України щодо врегулювання державними органами влади критичної ситуації на Львівському автобусному заводі.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив громадський активіст Богдан Рабешко.

Богдан Рабешко: "Ситуація по доведенню до руйнації заводу і створення величезних боргів зараз, як видно, нікого більше не хвилює.

В 2014 р. власник підприємства зупинив виробництво на ЛАЗі, залишивши величезні борги перед державою, різними юридичними особами та трудовим колективом по невиплаченій зарплаті.

Згідно рішень районних судів м. Львова підприємство ТОВ «Львівські автобусні заводи» заборгувало колишнім працівникам деcять мільйонів гривень, а ТОВ «Сіті Транспорт Груп» - три мільйони. Ці борги об'єднані в єдині виконавчі провадження, термін дії яких закінчується у 2021 році.

Протягом останніх п’яти років працівники ЛАЗу пройшли через суди, провели багато зустрічей з високопосадовцями Львівської ОДА та Львівської міської ради, міністрами.

Було написано безліч колективних звернень на колишнього і теперішнього Президента, в Мінюст, в Департамент ДВС, в Генеральну Прокуратуру, в Львівську ОДА, проте отримали тільки обіцянки і відписки.

Як бачимо, і надалі проводиться робота щодо зачистки території колишнього ЛАЗу - заводу, який колись був одним із флагманів автобудівництва...

Це унікальна територія, яка створена САМЕ для автовиробництва: тут досить добре збереглися цехи з обладнанням, необхідним для запуску автовиробництва; майданчик для автовипробувань не має аналогів в Україні.

Згідно з розрахунками, європейський іноземний інвестор-автовиробник залюбки погодиться тут запустити виробництво, оскільки не потрібно будувати завод "з нуля", в Україні, попри високий попит на нові авто, майже відсутнє автовиробництво, присутність в місті високваліфікованих спеціалістів-технарів та інші позитивні фактори.

Вважаю, що європейський автоконцерн погодиться в обмін виплатити всю заборгованість ЛАЗу по заробітних платах, податках та інших платежах.

Натомість Львів зможе отримати 5 тисяч нових робочих місць, додаткові податкові надходження в міський бюджет (по розрахунках сотні мільйонів гривень на рік), а також стати основним містом-автовиробником в Україні".

Фото - ілюстративне

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: