• Головна
  • Новини
  • Як зміниться курс долара: прогноз аналітика на кінець січня

23.01.2022, 10:55

Як зміниться курс долара: прогноз аналітика на кінець січня

Протягом найближчого тижня очікується зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,5 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,4/2,6 грн.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.

"Якщо говорити про прогноз курсу до кінця зими, він буде практично повністю залежати від розвитку геополітичної ситуації на кордоні з РФ. При помітній деескалації ситуації долар може повернутися до 27,5 грн. При посиленні напруженості (але без переходу в "гарячий" військовий конфлікт), долар може подорожчати до 29,5 грн. У разі ж переходу до бойових зіткнень передбачити динаміку курсу не представляється можливим", - сказав аналітик.

За його словами, багато чого буде залежати від того, як саме будуть розвиватися події у військовому і політичному плані, від можливих екстрених заходів і адміністративних обмежень на валютному ринку, які можуть бути прийняті НБУ у відповідь на такий розвиток подій.

Як зазначив аналітик, за минулий тиждень курс долара до гривні помітно виріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,8-2,1%.

Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, виріс з 27,74 до 28,32 грн (+2,1%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 28,00/28,02 до 28,22/28,24 грн (+0,8%). Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках зросли за тиждень з 27,87/28,13 до 28,19/28,41 грн (+1,1%/+1,0%).

При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою скоротився з 0,9% до 0,8% за рахунок більш швидкого зростання курсу покупки в порівнянні з продажем.

Нагадаємо, керівники українських підприємств очікують на середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 28,15 грн/долар. Девальваційні настрої бізнесу поліпшуються четвертий квартал поспіль.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: