17.02.2020, 20:54

Як завершити епоху бідності в цьому 2020 році?

Як завершити епоху бідності в цьому 2020 році? Про це у ФБ пише директор Інститут розвитку економіки України Олександр Гончаров.

Олександр Гончаров: "На замітку О.Гончаруку: боротьба з бідністю в економіці називається інвестиціями в людський капітал. Раз так, то давайте, Олексію, звернемося до держбюджету-2020 року, де передбачена в Україні мінімальна зарплата з 1 січня 2020 року - 4 723 грн, а прожитковий мінімум на 1 особу в місяць - 2027 гривень.

І як за таких показників потрібно боротися з бідністю? Пропоную, по-перше, Кабміну взяти курс на те, щоб абсолютно всі українці, включаючи пенсіонерів, інвалідів і студентів, мали дохід не менше мінімальної зарплати (для України ця цифра хоч і серйозна, але зовсім не надприродна). По-друге, ввести єдину соціальну допомогу - не менше 2 000 грн. Тобто замість різних субсидій, ввести одну велику виплату. Таким чином, нужденним людям буде простіше зрозуміти, скільки повинно їм заплатити держава.

Ну і, нарешті, українці в своїй країні повинні перестати відчувати себе зайвими на цьому святі життя топ-чиновників і керівників держкорпорацій: особливо пересічним бюджетникам (вчителям, медикам, військовим і т.д.) - їм пора почати отримувати нормальні кошти від держави.

І головне - соціальна стратегія Кабміну України може принести і значний економічний ефект, тому що заходи, спрямовані на викорінення бідності, приведуть і до підвищення продуктивності праці, відповідно, - до економічного зростання. Звичайно, це одразу важко зрозуміти топ-чиновникам - чогось вагомого в цьому житті треба досягати і своєю власною працею, знаннями і досвідом. Без цього ніяк!".

Фото: з відкритих джерел

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: