17.01.2020, 22:39

Як українку підставили польські чиновники

Українка на ім'я Ганна, яка проживає у Вроцлаві, ховається від прикордонної служби через побоювання депортації. Виною всьому дії чиновників воєводського уряду (йдеться про Нижньосілезьке воєводство).

Як повідомляє YAVP.PL з посиланням на видання polskatimes.pl, Ганна навчалася  у Вроцлавському коледжі і на підставі цього в березні 2017 року подала документи на карту тимчасового перебування. 

Дівчина кожні три місяці цікавилась перебігом справи, але отримувала пропозицію чекати офіційної відповіді поштою. Листи не надходили понад півтора року, тож у березні 2019-го вона написала офіційну скаргу. 

А вже в червні їй прийшло на пошту повідомлення про видачу дозволу на тимчасове перебування. От тільки датоване воно було ще 2017 роком і було чинним лише... до липня 2018 року. Тобто, дозвіл українка отримала тоді, він уже майже рік був недійсним. 

Після цього у воєводському уряді повідомили, що дівчина має скласти заяву, цього разу на “короткострокове перебування”. Так вона і зробила, вказавши, що вчиться у коледжі. Однак навчання закінчилося в жовтні минулого року, а нова заява досі розглядається.

Адвокат, до якого звернулася Ганна, побоюється, що дівчині відмовлять, адже підстав для перебування у Польщі вже не має. Та навіть, якщо рішення буде позитивним, після закінчення короткострокового перебування, Ганні потрібно буде повертатися в Україну.

Якби не помилка чиновників, вона могла б з часом отримати карту сталого перебування, а тепер їй загрожує депортація із забороною в'їзду до Польщі протягом певного часу, навіть до 3 років.  Адвокат українки направив скаргу до прокуратури на дії посадовців уженду воєвудського. Там почали розслідування.

Фото - polskatimes.pl

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: