18.09.2019, 08:33

Як у Львові святкували День рятівника

17 вересня у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбулися урочистості з нагоди професійного свята усіх працівників ДСНС – Дня рятівника.

Про це повідомила прес-служба управління.

Щорічно, 17 вересня, у день вшанування ікони Божої Матері «Неопалима купина», рятувальники України відзначають своє професійне свято. Саме згадана ікона з давніх часів вважалася оберегом від пожеж та інших стихій. До цієї ікони сотні років зверталися люди, благаючи про допомогу, порятунок та захист. І саме з таких же причин, сьогодні люди звертаються до рятувальників, які для тисяч наших співгромадян стали справжніми ангелами-охоронцями у найрізноманітніших надзвичайних ситуаціях.

Для участі в урочистому засіданні запросили голову Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського, голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина, Львівського міського голову Андрія Садового та директора Департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Ігора Туза.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський подякував рятувальникам за ту роботу, яку вони виконують щодня. «За мої недовгі три місяця праці, найчастіше я бачився з вами. Починаючи з африканської чуми, продовжуючи трагедією у Дрогобичі, Чишках. Знаю, що зараз є проблематика горіння торфів. Ви робите велику справу, і без вас, повірте, ми б не почували себе в безпеці. А безпека це те, чого прагнемо ми всі, прагнуть наші сім’ї. Ми хочемо щодня спати спокійно, і знати, що якщо, не дай Бог щось станеться – нам прийдуть на допомогу. Хочу побажати вам ніколи не сумніватися у своїх силах, але будьте обережні – ми розуміємо, що ви ставите під ризик своє життя. Ми розуміємо, що ви на стільки відповідальні, що життя інших часто ставите перед своїм власним. Щиро вам дякую».

До привітань долучився голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Він був приємно вражений тим, що у колективі рятувальників багато молоді. І це дуже добре, адже старше і досвідченіше товариство навчає молодше, як діяти у ситуаціях, коли треба рятувати життя вже й відразу. «Великий уклін всім тим, хто вибрав саме ту професію, і тим, хто вас навчає. Також хочу анонсувати, що ми будемо вводити новий пріоритет конкурсу мікропроектів, який буде називатися безпека. Він буде мати дві складові: покращення матеріально-технічного стану та частина, пов’язана із тренуванням вогнеборців», - зазначив Олександр Ганущин.

Привітав рятувальників також міський голова Львова Андрій Садовий: « Коли є біда, ви завжди впевнено приїжджаєте. Як би не було складно, ви йдете на все, щоб врятувати людей, і робити деколи неможливе. За час моєї роботи я бачив сотні таких випадків, де ви демонстрували фаховість, мужність і жертву. Велика вам подяка за це і низький уклін».

З нагоди свята до колег із вітальним словом звернувся очільник рятувальників Львівщини Юрій Кагітін: « Я вдячний особовому складу, що ви, не зважаючи на небезпеки, самовіддано, не зважаючи на своє здоров’я, робили все аби зберегти життя і здоров’я наших громадян. Щиро дякую вам за це».

Почесними грамотами, подяками, черговими спеціальними званнями, відзнаками Міністерства внутрішніх справ України «За відзнаку в службі», нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації» нагородили рятівників, які блискуче виконували професійні задачі, проявили героїзм та безстрашність у виконанні службових обов’язків, а також ветеранів пожежної охорони.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: