• Головна
  • Новини
  • Як Львівська залізниця придбала 64 термінали для продажу квитків за 3,1 млн грн

03.12.2019, 08:44

Як Львівська залізниця придбала 64 термінали для продажу квитків за 3,1 млн грн

Регіональна філія «Львівська залізниця» за результатами відкритих торгів уклала договір із ТОВ «Технохор» на постачання мобільних терміналів для продажу квитків. Сума договору становить 3,1 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Як повідомили "Наші гроші. Львів", всього Львівська залізниця придбала 64 мобільних термінали. Їх використовуватимуть для продажу квитків у приміських поїздах. Термінали друкуватимуть квитки та будуть під’єднанні до системи збору фінансової та статистичної інформації, а також інших систем «Укрзалізниці». Вартість одного терміналу становить понад 48 тис. грн.

Окрім переможця, участь у торгах взяла лише одна компанія – ТОВ «Вайстек» із пропозицією на 2,5 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались.

ТОВ «Технохор» зареєстроване у Києві, а його власником зазначений Євген Пушкар. Також «Технохор» Євгена Пушкаря є засновником ще однієї компанії – дочірнього підприємства «Укрприборсервіс».

Остання фірма вже фігурувала у матеріалах «Наші гроші. Львів». Раніше «Укрприборсервіс» належав ТОВ «Карвалі», власником якого була Валентина Доротюк. У 2015 році «Укрприборсервіс» розігрував торги із ще однією близькою фірмою – ТОВ «Фактор тек», яка тривалий час належала Валентині Доротюк.  У вересні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував «Укрприборсервіс» і ТОВ «Карвалі» за спотворення торгів на касові апарати, замовником яких також виступила «Львівська залізниця».

Нині обидва учасники тендеру «Львівської залізниці» пропонують термінали одного і того ж виробника. Цим виробником є вищезгадане ТОВ «Фактор Тек».

Зараз ТОВ «Фактор тек» належить Сергію Карпу. Раніше людина з таким іменем була директором ТОВ «Укрприборсервіс».

Також обидві фірми подають однаковий за змістом документ від виробничого об’єднання «Мальва», у якому йдеться про те, що термінали можуть використовуватись в автоматизованій системі обслуговування пасажирів. Варто зазначити, що замовник не вимагав подібного документа.

Директором ВО «Мальва» є Павло Лялько – колишній директор ТОВ «Карвалі», а власником 25% акцій – Валентина Доротюк.

З початку 2018 року ТОВ «Технохор» отримало 13 державних замовлень, усі з яких від структурних підрозділів «Укрзалізниці».

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: