• Головна
  • Новини
  • Хмельницька інфекційна лікарня отримала кисень, якого вистачить на 2 доби

14.04.2021, 18:15

Хмельницька інфекційна лікарня отримала кисень, якого вистачить на 2 доби

У Хмельницькій інфекційній лікарні, яка лікує пацієнтів з COVID-19, 13 квітня виникла складна ситуація з кисневим забезпеченням закладу. У лікарні вичерпалися запаси рідкого кисню, поставки якого очікували зі Львова. В той час балонного кисню, який використовується в останню чергу, залишалося приблизно на 10 годин.

Як повідомила Суспільному директорка комунального підприємства "Хмельницька інфекційна лікарня" Оксана Піддубна, наразі проблему з кисневим забезпеченням вдалося вирішити.

Проблему вдалося частково вирішили з допомогою підприємців, каже Оксана Піддубна.

"Кисень о 23 годині, 13 квітня, привіз Львівкисень — одну тону, дві тони, сьогодні вночі 14 квітня, нам привезли місцеві підприємці. Цього кисню нам вистачить на дві доби", - говорить Оксана Піддубна.

"13 квітня у нас закінчився кисень у кріоциліндрах. Ситуація була критична. Ми мали дочекатися поставки рідкого кисню, який нам обіцяли привезти зі Львова. Нас повідомили, що машина виїхала і повинна через дві години бути. Ми подзвонили до них і виявилося, що через якісь проблеми, машина ще не виїхала. Кріоциліндр у нас був пустий. Для забезпечення всіх хворих залишалося п'ять десятків балонів з киснем і все, а це 6-7 балонів на годину", - каже Оксана Піддубна.

У такі моменти коли рідкий кисень у кріоциліндрах закінчується, нам потрібно користуватися киснем у балонах, пояснює директорка закладу.

"Балони теж важко дістати. У нас договір з "ПроскурівТехГазом" вони нам надають балони з киснем, але їм кисень теж з Львівгазу постачають. Ми позабирали усі балони з техгазу. Також позичали балони і в інших лікарнях. Виходить так, що кожен заклад міста позичає один одному кисень", - говорить директорка ХІЛ.

Додає, заклад працює у напруженому стані.

"Цілодобово ми в такому напружені працюємо, що це неможливо. Хоч і ми залишаємо запас кисню у лікарні. Але ми не знаємо, що нас чекає завтра, ми не знаємо, чи Львівгаз, чи інші компанії зможуть забезпечити нас киснем", - каже Оксана Піддубна.

За її словами, проблеми з постачанням кисню повинні вирішувати централізовано.

"Це має бути рішення для всіх централізовано, не може бути так, що всі лікарні одні в одного позичає кисень. І кожен сам по собі. Але видно, що централізовано не можуть вирішити ситуацію з постачанням кисню, тому що є проблеми з ним", - пояснює Оксана Піддубна.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: