• Головна
  • Новини
  • Вже не фантастика: Audi створив е-позашляховик із дронами замість фар

12.09.2019, 10:55

Вже не фантастика: Audi створив е-позашляховик із дронами замість фар

Німецький автовиробник Audi представив електропозашляховик моделі AI:Trail.

Про це повідомляє портал Motor1.

"Четвертою моделлю сімейства AI від Audi став електричний позашляховик AI: Trail", - йдеться у повідомленні.

Audi AI: Trail поєднує в собі переваги автономного керування і позашляхових їздових характеристик. Замість моніторів, на які передається зображення з відеокамер, в концепті використані прозорі панелі з більшим оглядом навколишньої обстановки.

Наголошується, що при довжині 4,15 метра автомобіль можна зарахувати до легких кросоверів, однак висота 1,67 метра і 22-дюймові колеса з 850-міліметровими шинами вже зараховують його до позашляховиків. Кліренс становить 34 см, а глибина броду - пів метра.

Кузов машини виготовлений з високотехнологічної сталі, алюмінію і карбону.

"Завдяки цим легковаговим матеріалам масу позашляховика вдалося обмежити 1750 кг, і це попри важку батарею. У просторому багатокутному напівпрозорому салоні може розміститися чотири пасажири. Злом у бокових вікнах забезпечує додаткове місце для ліктів. Селектора трансмісії немає — тільки рульовий штурвал", - йдеться у повідомленні.

Замість традиційних ламп ближнього і дальнього світла Audi AI: Trail оснащується п'ятьма дронами з електричним приводом і вбудованими матричними світлодіодами. Дрони летять перед машиною і освітлюють дорогу. Вони можуть приземлитися на багажник або дах машини і заряджатися там за допомогою індукції. Камери передають відеозображення через WLAN на дисплей водія.

Згідно з повідомленням, четвертий рівень автономності дозволяє концепту Audi практично самостійно рухатися облаштованими дорогами, але при з'їзді на бездоріжжя і тим більше в чисте поле водій бере на себе штурвал і педалі, хоча системи допомагають при русі по схилах і інших складних місцях.

Виробник обіцяє, що запасу ходу навіть в таких умовах руху вистачить на 250 кілометрів, а рівними дорогами — на 400-500 кілометрів. Максимальна швидкість обмежена 130 км/год. Сумарна потужність силової установки становить 435 к.с.

Фото: ru.motor1.com

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: