12.02.2020, 10:38

Водії фур заблокували одну з трас на в'їзді до Києва

​​​​​​​На в'їзді до Києва протестують міжнародні перевізники. Вони повністю заблокували одну зі смуг Бориспільської траси, припаркували фури.

Про це повідомляє кореспондент "112 Україна".

Водії вантажівок показують своє невдоволення багатоденними простоями на кордоні, недостатньою кількістю дозволів на міжнародні автомобільні перевезення. 

"Рух на в'їзді до Києва з боку Бориспільської траси нині частково ускладнений, тому що одну зі смуг транспорту повністю заблокували вантажівки. Нині їх тут понад півсотні, проте машини досі продовжують з’їжджатися, це представники міжнародних автоперевізників України", - йдеться у повідомленні.

Вони також вважають, що електронна програма бронювання дозволів на міжнародні автомобільні перевезення, яка запрацювала із січня цього року, є недосконалою. Водії вважають, що через цю програму утворилися багатоденні черги на кордоні та скоротилася кількість міжнародних рейсів більш  ніж на 5 тис. Внаслідок цього люди недоотримують зарплату, а автоперевізники розривають з міжнародними партнерами контракти, бо не можуть доставляти свої товари в строк.

Слід зазначити, що під Кабміном також триває мітинг перевізників. Десятки фур звуковими сигналами запрошують вийти прем'єр-міністра, аби той вислухав їхні вимоги. Президент асоціації міжнародних автоперевізників України Леонід Костюченко заявив, що прем'єр-міністру та міністру інфраструктури надіслали вже 8 листів із проханням розв'язати їхні проблеми.

"5200 поїздок було не зроблено у січні 20-го року у порівнянні з минулим роком. Втрати в зарплаті перевізників становили за січень десь біля 28 млн грн. Крім того, держава втратила з плати до бюджету 32 млн. Це тільки без податку на прибуток ми не змогли порахувати податок на прибуток", - сказав Леонід Костюченко.

Водії вимагають звільнення міністра інфраструктури та рішучих дій від прем'єр-міністра. Якщо до 11:00 вони не почують  відповіді від урядовців, то ті, що мітингують на в'їзді до Києва, обіцяють, що вся колона поїде до Кабінету міністрів та продовжить свою акцію там.

Фото: blogs.korrespondent.net

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: