• Головна
  • Новини
  • Власник «Інтергал-Буду» розповів про рекет - вимагали до 700 тис. дол

10.02.2021, 14:17

Власник «Інтергал-Буду» розповів про рекет - вимагали до 700 тис. дол

У 2020 році будкомпанії знову пережили 90-ті. За словами власника «Інтергал-Буд» Володимира Зубика, у будкомпаній вимагали $300 000-$700 000 в обмін на безпроблемне отримання дозволів.

У 2020 році на ринку житлової забудови посилилося рейдерство і тиск на будівельні компанії. Про це в інтерв’ю Mind розповів власник «Інтергал-Буд», уродженець Львова, Володимир Зубик, - пише dailylviv.com.

«У березні-квітні багато компаній пережили «ретро» 1990-х років, коли бандформування, які називали себе активістами, вдиралися на майданчики, били робітників, техніку, ламали паркани, і всюди було вимагання грошей», – заявив Зубик, додавши, що при цьому «протестувальники» вимагали $300 000 – $700 000.

Володимир Зубик стверджує, що «псевдоактивісти» були інструментом тиску на будівельні компанії. За його словами, проти компаній також використовувалися інформаційні атаки в соцмережах і ЗМІ.

«Часто для цього використовували фейкові громадські організації, що як під копірку писали заяви в правоохоронні органи, пости в соцмережах, мітингували під КМДА… Один із представників псевдоактивістів заявив, що вони силовими методами не обмежуватимуться, а залучать і депутатський корпус», – підкреслив Володимир Зубик.

Він не заперечує, що ініціатором тиску на компанію виступав депутат від ОПЗЖ Вадим Столар.

За словами Володимира Зубика, він отримував пропозицію поділитися часткою в компанії в обмін на безпроблемне отримання дозволів, проте не уточнив – від кого.

Як повідомляли окремі ЗМІ, мітингувальники виступали проти незаконного будівництва. Вони заявляли, що будівельні роботи ведуть на території, яку не було відведено під спорудження житлової нерухомості.

Нагадаємо, що наприкінці 2019 року після краху одного з лідерів ринку – компанії «Укрбуд» – багато великих забудовників опинилися в епіцентрі різних скандалів.

Компанію "Інтергал-Буд" заснували у Львові в 2003 році. "Інтергал-Буд" входить в десятку найбільших інвестиційно-будівельних компаній країни в цілому. За 10 років роботи "Інтергал-Буд" реалізував понад 40 проектів у сфері комерційної та житлової нерухомості на території всієї України.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: