• Головна
  • Новини
  • Влада Чехії вирішила з червня робити щеплення проти COVID-19 усім охочим Але є умова

03.05.2021, 14:28

Влада Чехії вирішила з червня робити щеплення проти COVID-19 усім охочим Але є умова

З початку червня всі громадяни Чехії віком від 16 років можуть отримати вакцину проти коронавірусу. Умовою для цього є підтримання темпів вакцинації на тому ж рівні, що й зараз.

Про це повідомив прем’єр республіки Андрій Бабіш у відеозверненні, - пише hromadske.ua.

«У червні ми відкриємо вакцинацію для будь-якого віку. Якщо запасів вакцини вистачить, ми зможемо щотижня знижувати вікову планку на п'ять років», — заявив Бабіш.

Він уточнив, що вакцинація для будь-якого віку стане можливою, якщо темпи вакцинації в країні не знизяться. Починаючи з п'ятого травня зареєструватися на вакцинацію зможуть жителі Чехії у віці від 50 до 54 років. За попередніми оцінками, таких буде приблизно 690 тисяч людей.

Бабіш зазначив, що Чехія замовила загалом майже 27 мільйонів доз вакцини (при чисельності населення 10,7 млн), з яких 14 мільйонів — у компанії Pfizer/BioNTech, якою зараз вакцинують більшість жителів.

Боротьба з коронавірусом в країні

Чехія посідає 19 місце за кількістю підтверджених випадків коронавірусу у світі. Там виявили 1,6 мільйона випадків інфікування, 29 343 людини померли від ускладнень захворювання, свідчать дані Університету Джонса Гопкінса.

За даними Міністерства охорони здоров’я Чехії, понад 3 мільйони людей отримали одну дозу вакцини, більш як мільйон — обидві дози. Тобто, у країні вже 9,5% населення повністю щеплені від COVID-19.

Епідеміологічна ситуація в країні продовжує покращуватися, денний рівень захворюваності повернувся до показників вересня. З понеділка в республіці починають пом’якшувати карантинні обмеження.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: