• Головна
  • Новини
  • Вигнати з приватної друкарні - чи не тому згоріла редакція у Самборі?

19.12.2019, 16:18

Вигнати з приватної друкарні - чи не тому згоріла редакція у Самборі?

Сьогодні, 19 грудня, близько 8 години ранку, у Самборі бухгалтер газети "Голос Самбірщини" прийшла на роботу, побачила вибиті двері, задимлені коридори і кабінети та викликала пожежних. 

Про це пише Передкарпатська правда.

Від вогню набільше постраждали приміщення газети "Голос Самбірщини", вщент вигоріла редакційна компютерна техніка, частково пошкоджені кабінети редакції "Новини Самбора".

Також з'ясувалося, що невідомі зловмисники взламали вхідні двері гаражів приватної друкарні, що на першому поверсі будинку. З редакції "Голос Самбірщини" злодії поцупили сейф, де зберігалися статутні документи.

Згодом сейф знайшли неподалік у кущах, зловмисники не змогли його зламати.

За попередньою версією самбірських поліціянтів, злодії під час крадіжки могли "необережно поводитися із відкритим джерелом вогню". Це могла бути недопалена цигарка, сірники тощо.

«Редакція газети розміщується на другому поверсі цілісного комплексу разом із друкарнею. Рік тому районна газета роздержавилася. При цьому за рішенням районної ради редакція має право бути у своєму приміщенні, хоча уі набула приватний статус (це норма профільного закону). Але і друкарня рішенням Львівської обласної ради була приватизована. Сесія райради наклала обмеження, що приватизація не має торкатися нежитлових приміщень, у яких є редакція. Та коли ми намагалися укласти новий договір на користування приміщеннями, виявилося, що увесь комплекс – включно з редакційними приміщеннями – приватизовано», – розповіла головна редакторка газети «Голос Самбірщини» Марія Пукій.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: