• Головна
  • Новини
  • У Львові судитимуть організаторів підпалу авто журналістки радіо "Свобода"

04.12.2020, 15:26

У Львові судитимуть організаторів підпалу авто журналістки радіо "Свобода"

Львівською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох мешканців Львова, яких обвинувачують в організації підпалу автомобіля журналістки, у зв’язку із здійсненням нею професійної діяльності (ч.3 ст.27, ч.2 ст.347-1 КК України), а також в організації одним із них ще двох підпалів авто (ч.3 с.27, ч.2 ст.194 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що 43-річний колишній старший оперуповноважений кримінальної поліції одного з відділів поліції Львова та 48-річний львів’янин підшукали виконавця для вчинення злочину та надали йому необхідну інформацію щодо розташування транспортного засобу журналіста. У подальшому, 30 січня цього року на вул.Кубійовича 19-річний виконавець підпалив автомобіль.

У ході слідства також з’ясовано, що на замовлення колишнього працівника поліції виконавець вчиняв аналогічні злочини, зокрема, наприкінці 2019 року пошкоджено два автомобілі у Львові. Судом йому уже призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим терміном 3 роки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ УСБУ у Львівській області.

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 15 років та від 3 до 10 років.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, автомобіль «Мітсубіші Кольт» львівської журналістки радіо "Свобода" Галини Терещук,  який вона залишила припаркованим біля будинку, підпалили вночі проти 30 січня 2020 року в Галицькому районі Львова. Вогонь знищив авто.

У травні Галицький суд Львова виніс вирок виконавцю 19-річному Якобу Сарахману – 5 років позбавлення волі з 3-річним іспитовим терміном.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: