• Головна
  • Новини
  • Від початку року у Львові зібрали майже 500 тонн органічного сміття

09.04.2021, 17:01

Від початку року у Львові зібрали майже 500 тонн органічного сміття

У Львові завдяки проєкту зі збору органічних відходів загалом вдалося вже зібрати понад 3 тисячі тонн органіки.

Про це "Еспресо.Захід" розповіли в ЛКП "Зелене місто".

"Перші контейнери для роздільного збору органіки в рамках проєкту з компостування в місті з'явилися навесні минулого року. Наразі у Львові встановлено контейнери для роздільного збору органіки на 632 локаціях. До сортування харчових і садових відходів активно долучаються мешканці міста й заклади торгівлі та харчування. Так, цьогоріч із 1 січня до 28 березня ми вже отримали на переробку 234,3 тонни харчових відходів і 285,3 т  – садових. Усього на міську станцію – 456,6 тонн органіки за перший квартал 2021 року", – повідомили у відомстві.

Уся органіка, зібрана у коричневі контейнери для органіки, які відтепер стоять по всьому місту, потрапляє на станцію компостування. 

"Там за потреби наші працівники відсортовують зайве та компостують органіку. Наразі львів'яни активно підтримують сортування харчових і садових відходів. Так, на локаціях, де контейнери встановили раніше, якість сортування вже висока. Тим часом, де встановлюють нові контейнери, мешканці ще вчаться сортувати, втім ми бачимо позитивну динаміку", – зазначили в ЛКП "Зелене місто".

За словами працівників відомства, компостована органіка користується попитом серед мешканців міста та сільськогосподарських підприємств області. Крім того, ЛКП "Зелене місто" продає виготовлений компост агрофірмі "Колос". Передбачається, що з кожним роком потужність станції зростатиме.  

Зазначимо, що перша в Україні станція компостування розпочала свою роботу 2020 року у Львові. За період функціонування станції в пілотному режимі 2020 року вдалося переробити близько 2 500 тонн органіки. Левова частка таких відходів надійшла на компостування у період із вересня до листопада. А восени завдяки переробці листя вдалося вирішити проблему його накопичення у парках, скверах і зелених зонах міста. 

Нагадаємо також, що, відповідно до рішення виконавчого комітету міськради, послуга з перероблення органіки для мешканців Львова є безкоштовною.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: