• Головна
  • Новини
  • Львів'яни просять прибрати стихійне сміттєзвалище на вулиці Пластовій

18.07.2021, 13:59

Львів'яни просять прибрати стихійне сміттєзвалище на вулиці Пластовій

Несанкціоновані смітники на вулиці Пластовій – просить ліквідувати львів’янка Мар’яна Куц. Найбільше місцевим мешканцям допікає несанкціоноване сміттєзвалище поблизу території очисних споруд "Львівводоканалу". Воно уже кілька разів горіло.

Про це пише Суспільне.

Стихійна сміттярка димить і тліє уже кілька тижнів. Таке стихійне звалище на вулиці Пластовій – уже кілька років, – розповідає Мар’яна Куц, яка мешкає неподалік. Але хто вивозить сюди сміття – невідомо.

"Такий смітник організували десь вкінці 2018 року і це така велика купа сміття перешарована із землею. Її висота близько трьох метрів. Є різні тут вивезення, швидше за все, що це працюють приватні перевізники, які вивозять будівельне сміття чи сміття, яке утворюється під час ремонтних робіт у будинках мешканців", — розповідає Маряна Куц.

Мар’яна Куц хоче, аби це сміттєзвалище ліквідувати, адже відходи неодноразово горіли, а тепер димлять. Львівські пожежники кажуть, лише цього року 8 разів виїжджали на вулицю Пластову гасити сміття.

"Загалом протягом цього року вогнеборці виїжджали на це місце вже вісім раз і остання з таких подій була 6 липня, коли горіло сміття на площі 25 метрів квадратних. Один із основних факторів виникнення таких пожеж залишається людський фактор", — каже речник надзвичайників Львівщини Ігор Курус.

На місце стихійного сміттєзвалища на Пластову цього тижня виїжджали і представники міської влади та депутати. Вирішували, як можна зупинити несанкціонований вивіз сміття.

"Оскільки це польова дорога, вона на відшибі, там нічого особливо немає, тобто є думка поставити там шлагбаум, щоб унеможливити заїзд саме туди", — каже директор департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський.

Також там планують встановити камери відеоспостереження.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: