• Головна
  • Новини
  • Вибух у Стрию: п'яний підірвав гранату у власному під'їзді, бо був п'яний

07.11.2019, 16:48

Вибух у Стрию: п'яний підірвав гранату у власному під'їзді, бо був п'яний

Поліцейські затримали зловмисника, причетного до підриву гранати у під’їзді житлового будинку в Стрию.​​​​​​​ Відкрито кримінальне провадження – чоловіку загрожує покарання – до семи років позбавлення волі.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Повідомлення про вибух у під’їзді житлового будинку надійшло до поліції 6 листопада близько 23.35. На місці події працювала група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки, кінолог та фахівці інших служб на чолі з керівництвом Стрийського відділу поліції. 

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – до семи років позбавлення волі.

Як встановили правоохоронці, до скоєння злочину причетний 28-річний мешканець цього ж будинку. Він взяв гранату РГД-5, вийняв кільце та кинув її на сходи між другим та третім поверхами. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Також встановлено, що на час скоєння злочину чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили та вилучили у його помешканні речовину, схожу на марихуану.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, призначені експертизи.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: