11.01.2021, 11:57

Вибух на газопроводі: «Лубнигаз» підозрює Мосійчука

АТ "Лубнигаз" просить правоохоронні органи перевірити екснардепа Ігоря Мосійчука на причетність до вибуху на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород 9 січня.

Про це повідомляє УП з посиланням на АТ "Лубнигаз", Мосійчука у Facebook.

"Мосійчук на своїй сторінці у Facebook перший повідомив про те, що вибух – спрямована диверсія та звинуватив свого опонента підприємство "Лубнигаз", яке Мосійчук намагається захопити не перший рік.

Ці брехливі звинувачення пролунали набагато ранiше, нiж власник газопроводу "Укртрансгаз" або ДСНС взагалі проiнформували про сам факт аварії, не кажучи вже про її можливi причини.

Як Мосійчук може стверджувати про диверсію як причину аварії раніше ДСНС, Укртрансгазу? Що це? Брудний наклеп на опонентів чи може диверсію здійснив він сам?

Мосійчук сам має судимість за тероризм, він планував вибух, за що й провів за ґратами більше 3 років".

"АТ "Лубнигаз" вперше публічно заявило про спробу рейдерського захоплення з боку групи Мосійчука ще 3 липня 2017 року. Ситуація нині повторюється – Мосійчук знову здійснює тиск на "Лубнигаз", як завжди застосовуючи відверту брехню, особисті погрози та масове цькування.

Зважаючи на вищевказане, очивидно, що Мосійчук має мотив та відповідний досвід для здійснення диверсії на газопроводі аби звинуватити "Лубнигаз" і врешті-решт захопити підприємство. Він та його спільники мають бути перевіренні відповідними органами на можливу причетність до вибуху", - йдеться в повідомленні.

 На підприємстві зазначили, що просять розглядати цю інформацію як публічне звернення до Нацполіції, СБУ та органів прокуратури, а також готують додаткові заяви до цих органів.

У відповідь Мосійчук заявив, що в момент аварії під Лубнами "під кришуванням ПАТ "Лубнигаз" відбувалася несанкціонована врізка в магістраль з метою крадіжки газу і газоконденсату та подальшому продажу на своїх незаконних заправках в Лубнах, які створив та кришує директор ТД "Лубнигаз", громадянин РФ Максим Дунін".

Нагадаємо, 9 січня на магістральному газопроводі, який обслуговує "Оператор газотранспортної системи України" (Укртрансгаз) стався вибух на ділянці поблизу села Калайдинці, що на Полтавщині.

У ДСНС розповіли, що причиною інциденту стала розгерметизація газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" з послідуючим факельним горінням.

Вранці 10 січня у МВС повідомили, що на місці розгерметизації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" більше немає горіння.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: