• Головна
  • Новини
  • Верховний суд повернув Львову ще одне вкрадене під час «Афери століття» приміщення

24.07.2020, 14:11

Верховний суд повернув Львову ще одне вкрадене під час «Афери століття» приміщення

Верховний суд повернув у власність міста приміщення на вул. Свєнціцького, 7, що в Галицькому районі Львова. Це одне із 20 вкрадених приміщень у так званій «Афері століття».

Про це повідомили в управлінні комунальної власності Львівської міської ради, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Так, Верховний суд постановою від 02.07.2020 у справі № 461/7082/16 підтримав рішення судів попередніх інстанцій на користь міста. Це рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

«Дякуємо за відновлення справедливості Галицькому районному суду — суддя Волоско І.Р., Львівському апеляційному суду — Ніткевич А.В., Бойко С.М., Копняк С.М., Верховному суду — Синельников Є.В, Осіян О.М., Сакар Н.Ю., Хопта С.Ф., Шипович В.В.», — повідомили в управлінні комунальної власності ЛМР.

До слова, приміщення на вул. Свєнціцького, 7 з користування міста фактично не вибувало: частиною користується орендар — Галицький районний спортивно-технічний клуб ТСО України для навчання водіїв ще з 2000 року. Іншу частину використовує управління культури ЛМР для літературної резиденції в межах програми «Львів — місто літератури ЮНЕСКО».

«Це приміщення — один із 20 об'єктів, які були відчужені незаконним шляхом. Реєстрацію провели на підставі неіснуючих розпорядження Галицької районної адміністрації та реєстраційного посвідчення БТІ. Кінцевими набувачами стали львівські підприємці Ірина Сандул та Людмила Малькова, які фігурують у так званій „Афері століття“», — додали в управлінні комунальної власності ЛМР.

До слова, Львівська міська рада ще у 2016 році заявила про незаконне відчуження приміщення на вул. Свєнціцького, 7 і звернулася до суду. На сьогодні місту вдалося повернути половину відчужених незаконним шляхом приміщень, а по інших приміщеннях судові справи ще тривають. Однак ніхто із фігурантів справи так і не притягнутий до відповідальності, — наголосили в управлінні комунальної власності ЛМР.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: