• Головна
  • Новини
  • Верховний суд Чехії скасував обов'язкове носіння респіраторів в магазинах і громадському транспорті

27.07.2021, 19:52

Верховний суд Чехії скасував обов'язкове носіння респіраторів в магазинах і громадському транспорті

Верховний суд Чехії 27 липня скасував ще одну постанову МОЗ, відповідно до якого люди зобов'язані були носити респіратори в магазинах, ресторанах і громадському транспорті. Рішення опубліковано на сайті суду.

Про це пише сайт 420on.cz з посиланням на czseznamzpravy.cz.

«Якщо відповідач (Міністерство охорони здоров'я), незважаючи на неодноразові вимоги суду, не може обгрунтувати прийняті відповідно до закону про пандемію надзвичайні заходи, завдання суду - скасувати таку міру або оголосити її незаконною, якщо термін дії заходів закінчився», - вказав суддя Петро Мікеш в постанові.

«Такий підхід не є проявом надмірної судової активності і втручання в адміністративні повноваження відповідача, мова йде про законну вимогу належним чином виправдати надзвичайні заходи, які суттєво обмежують права і законні інтереси окремих осіб», - додав він.

Рішення Верховного суду набуде після того, як його отримає МОЗ. Надзвичайна міра про носіння респіраторів перестане діяти через три дні після того. як постанова постанова стане чинною.

Позов до Верховного суду подав чоловік з інвалідністю, що страждає захворюванням дихальних шляхів. За станом здоров'я він не може постійно носити респіратор. Проте на нього не поширюється виняток, що б дозволило б йому не носити респіратор.

Міністерство стверджує, що є дослідження, які підтверджують, що використання респіратора не обмежує доступ кисню до дихальних шляхів. За словами міністра охорони здоров'я Адама Войтеха, через епідемію коронавіруса нема необхідності робити винятки в плані носіння респіраторів для людей з будь-якими захворюваннями.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: