• Головна
  • Новини
  • ВР призначила Любченка першим віце-прем'єр-міністром - міністром економіки

20.05.2021, 14:03

ВР призначила Любченка першим віце-прем'єр-міністром - міністром економіки

Верховна Рада призначила Олексія Любченка на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки. За відповідну постанову проголосували 293 народних депутати на пленарному засіданні в четвер.

Як повідомлялося, парламент у вівторок звільнив Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Він був на цій посаді з 17 березня 2020 року, пише Інтерфакс Україна.

Кабмін призначив Олексія Любченка головою Державної податкової служби у квітні 2020 року без конкурсу, за спрощеною процедурою на період карантину, а у квітні 2021 року уряд уклав із ним п'ятирічний контракт.

Любченко народився 21 вересня 1971 року у с. Орловець Городищенського району Черкаської області, у 1993 році закінчив із відзнакою Київський державний економічний університет ("економічне та соціальне планування"). У 2003-2005 роках очолював Державну податкову адміністрацію Черкаської області, в 2009 році - перейшов до головного апарату податкової, де згодом два роки обіймав посаду заступника голови відомства, а потім директора департаменту оподаткування юросіб Державної податкової служби. З 2012 року до 2014 року Любченко був помічником депутата VII скликання Віктора Тимошенка, а в 2012 році став віце-президентом ПАТ "Украгрохімхолдинг", у липні 2014 році Любченко став радником у департаменті забезпечення діяльності Державної фіскальної служби, а з жовтня 2015 року повернувся до "Украгрохімхолдингу" на посаду першого віце-президента.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: