• Головна
  • Новини
  • В Україні завершується пільговий період розмитнення «євроблях»: що змінюється?

10.11.2021, 13:33

В Україні завершується пільговий період розмитнення «євроблях»: що змінюється?

В Україні 10 листопада завершується пільговий період розмитнення автівок на єврономерах. Виняток становлять учасники бойових дій.

Про це пише Громадське.

Пільгове розмитнення тривало із 15 червня. Уживані автомобілі з європейською реєстрацією, від року випуску яких минуло понад п'ять років, та ввезені на територію України до кінця 2020 року можна було розмитнити за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Пільги стосуються легкових авто та вантажних транспортних засобів масою до 3,5 тонни.

Вартість такого розмитнення залежала від віку автомобіля та об’єму двигуна: що більший об’єм і старша автівка — то більше доведеться заплатити. У середньому сума становитиме від 1 до 3 тисяч доларів. Також для пільгового розмитнення потрібно було заплатити внесок у 8,5 тисячі грн. 

Крім того, можливість пільгового розмитнення до 8 лютого 2022 року залишається для учасників бойових дій на Донбасі, якщо вони перебували у зоні проведення ООС понад 90 днів із набрання чинності закону (15 травня 2021 року).

За даними Держмитної служби, станом на 1 листопада пільгово розмитнили понад 66 тисяч авто, до бюджету сплатили 2,3 мільярда грн.

Що загрожує за нерозмитнення?

Після завершення дії пільгового періоду для тих, хто не розмитнив авто, передбачені штрафи.

15 квітня 2021 року парламент знизив штрафи за нерозмитнені «євробляхи», схваливши законопроєкт №4644-Д. Відповідно до нього, штраф за незаконне перебування авто в Україні знизили зі 170 тисяч гривень до 8,5 тисячі гривень. Після сплати штрафу можна або вивезти авто за кордон, або розмитнити його в Україні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: