• Головна
  • Новини
  • На Галицькій митниці викрили злочинну схему розмитнення «євроблях»

21.05.2021, 12:20

На Галицькій митниці викрили злочинну схему розмитнення «євроблях»

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ викрило посадову особу Галицької митниці та двох колишніх співробітників органів поліції на схемі із «євробляхами». Зловмисники вносили неправдиві відомості до бази даних митниці. Усе це – щоб власники авто на єврономерах уникнули відповідальності за відсутність «транзиту».

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Львівській області.

За інформацією слідства встановлено, що зловмисники підбурювали жителя Львівщини до надання хабаря митному інспектору. Метою було внесення фіктивних відомостей до бази даних митниці, аби власник автомобіля на єврономерах уникнув відповідальності за порушення транзиту.

Встановлено, що у митника «просили» внести фіктивні відомості у базу даних щодо виїзду «євробляхи» за межі території України у Польщу, без фактичного виїзду вказаного транспортного засобу. До оборудки залучили третю особу, яка мала передати правоохоронцю хабар у $1300.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання другої частини хабара в сумі 900 доларів США, які вони в подальшому планували передати службовцю митниці.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368, ч.4 ст.27 - ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Наразі проводяться обшуки на безпосередньому митному пості та за місцем проживання осіб. Додатково перевіряється причетність працівників митниці до протиправної діяльності.

Операція проводилась ГУВБ СБУ спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: