• Головна
  • Новини
  • В Україні з квітня запроваджують ще два платежі за компослуги

07.04.2020, 16:55

В Україні з квітня запроваджують ще два платежі за компослуги

КП "Київтеплоенерго" виокремив плату за обслуговування будинкових лічильників тепла і гарячого водопостачання і винесе її окремим рядком у платіжці. Такі зміни запровадять у всіх містах України.

Як повідомляє пресслужба КП, у рахунках на оплату житлово-комунальних послуг за березень, які кияни отримають у квітні, з’явиться окремий рядок із внесками за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води. Середній розмір внеску становитиме близько 30 грн/квартал.

Вартість зазначеної послуги, відповідно до закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», була видалена з тарифу на опалення і гарячу воду і зазначатиметься в рахунках окремо, пояснює КП.

Це нововведення запроваджене в усіх містах України Законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 № 2119-VIII. Закон виключає витрати на встановлення, повірку та ремонт будинкових приладів обліку з тарифу.

У рахунках на оплату послуг інформація про розмір внеску, який необхідно сплатити, зазначається окремим рядком. Плата за обслуговування нараховуватиметься чотири рази на рік – раз у квартал. Розмір внесків для кожної будівлі затверджений розпорядженням КМДА від 24.12.2019 № 2244. Нарахування вводяться для понад 9,6 тис. будинків Києва. 

Нововведення не стосуватиметься індивідуальних приладів обліку у квартирах киян.

«На сьогодні близько 90% будинків Києва оснащені будинковими лічильниками тепла. «Київтеплоенерго» забезпечує постійний моніторинг їх технічного стану та вчасне усунення недоліків роботи є запорукою коректних нарахувань. До законодавчих нововведень внески за технічне обслуговування приладів обліку кияни сплачували у структурі тарифу на тепло. Відтепер внески виключені з тарифу й сплачуються клієнтами окремо», — зазначив Костянтин Лопатін, директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго».

У середньому обслуговування лічильника коштуватиме одній столичній квартирі приблизно 10 грн на місяць або ж близько 30 грн — у квартал. Розмір внеску залежить від трьох факторів:
–  типу лічильника;
–  планових витрат на його обслуговування. Вони передбачають: огляд, опломбування/розпломбування, періодичну повірку та ремонт приладів обліку;
–  кількості квартир у будинку.

На сайті Київтеплоенерго інформація про внески за обслуговування теплолічильників по кожному будинку у Києві розміщена за посиланням: https://kte.kmda.gov.ua/tarufu/

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: