• Головна
  • Новини
  • В Україні вже є китайська вакцина: коли вона буде розвезена по регіонах - невідомо

02.04.2021, 14:23

В Україні вже є китайська вакцина: коли вона буде розвезена по регіонах - невідомо

Сьогодні на брифінгу щодо епідситуації у Львівської області в.о. генерального директора Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко повідомила, що згідно інформації МОЗ, в Україні вже є китайська вакцина

Про це повідомили у Львівській ОДА.

«Згідно повідомлень МОЗ, в Україні вже є китайська вакцина. У механізмі дії вона відрізняється від вакцини Covieshield, оскільки остання належить до векторних вакцин – це високі технології, коли на аденовірус шимпанзе нашаровується білок коронавірусу. А китайська вакцина – це те, чим ми користуємося, те, до чого ми звикли: коли збудник вірусу в організмі людини активований, але не може викликати хворобу, а може підсилити імунітет», - розповіла Наталія Іванченко.

Вона також повідомила, що на разі з МОЗ немає інформації, коли будуть завершені лабораторні дослідження по цій вакцині і коли вона буде розвезена по регіонах України.

Щодо інформації про появу в Україні південноафриканського штаму, Наталія Іванченко розповіла, що станом на сьогоднішній ранок до Львівського ОЛЦ не надходила інформація, які саме штами були виявлені при останніх дослідженнях.

«Згідно останньої інформації, яку ми отримували три тижні назад, на Львівщині виявили один зразок, який неподібний на інші. Найближчим часом отримуємо інформацію, чи це саме південноафриканський штам», - додала керівниця Львівського ОЛЦ.

«На сьогоднішній ранок провакциновано 14 300 людей. Вакцинація триває, ми знаходимось на другому етапі дорожньої карти вакцинації. Тобто, вакцинуються медичні працівники як ковідних, так і нековідних стаціонарів, працівники, які працюють в закладах, які надають соціальну допомогу. Поступово цей спектр осіб буде розширюватися. Працюють мобільні бригади та 29 стаціонарних пунктів щеплення, які створені на базі закладів охорони здоров’я.

На даний час ми продовжуємо використовувати вакцину «Covieshild», вироблену в Індії під замовлення фармацевтичної компанії «Astra Zeneca».

Інтервал між першою і другою дозами вакцини повинен становити 90 днів. Оскільки, згідно інструкції до препарату, найбільша ефективність, 78,5 %, буде спостерігатися, якщо цей інтервал становитиме не менш 90 днів», - повідомила Наталія Іванченко.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: