14.07.2020, 15:37

В Україні високі ціни на перші яблука - рекорд

Сезон збору врожаю у 2020 році розпочався із затримкою на 7-10 днів до попереднього року, у порівнянні з останнім врожайним 2018 роком врожай почали збирати майже на місяць пізніше.

Перші яблука сортів «Білий Налив» та «Ерлі Женева» продавці найбільшого у Західній Україні гуртового ринку «Шувар» пропонують по 15-25 грн/кг в залежності від калібру, - пише agroreview.com.

Особливістю поточного сезону є не тільки пізній старт, а й рекордно високі ціни на перші яблука. Рік тому перший врожай фермери продавали не дорожче 15 грн/кг

«Для високих цін на старті є кілька причин. По-перше, сезон розпочався без перехідних запасів тогорічного яблука, воно закінчилось ще місяць тому й останні партію врожаю 2019 року виробники продавали по 25-35 грн/кг — рекорд для яблука за всі роки незалежності нашої країни. По-друге, на ринку фруктів конкуренція цього року значно слабкіша, ніж у попередні роки. Сезон кісточкових затягується, врожай цих фруктів та ягід в нашій країні та країнах Європи не найкращій, тому ціни доволі високі. У порівнянні із вартістю абрикосів 35-40 грн/кг ціни на перші яблука виглядають доволі привабливими», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

У Сезоні 2019/2020 року на майданчику ринку «Шувар» було продано понад 18,5 тис. тонн українського яблука. Найбільший попит було зафіксовано в зимові місяці та на початку весни.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: