• Головна
  • Новини
  • В Україні 15-30% щорічно реалізованого насіння – це підробка

21.06.2020, 20:26

В Україні 15-30% щорічно реалізованого насіння – це підробка

За оцінками різних фахівців, в Україні 15-30% щорічно реалізованого насіння – це підробка, а для підробок посадкового матеріалу популярних продуктів окремих компаній ця цифра досягає навіть 50- 55%, особливо після масштабних рекламних компаній нових продуктів.

Про це в спеціальному матеріалі для Насіннєвої асоціації України та ІА «АПК-Інформ» повідомила Антоніна Пахаренко-Андерсон, керуючий партнер патентно-правової фірми «Пахаренко і Партнери», що є членом НАУ, президент Українського альянсу по боротьбі з підробками і піратством (UAACP), - пише agroreview.com.

«Нерідко сільгоспвиробники свідомо купують неоригінальний продукт, не замислюючись, що можуть більше втратити в ході збору врожаю. Наявність підробок на ринку посівного матеріалу має величезний негативний вплив, починаючи від ризиків, які з'являються для сільського господарства та економіки в цілому, і закінчуючи шкодою, яка наноситься навколишньому середовищу і продовольчому ланцюгу певної культури», - вважає експерт.

Ось чому головним меседжем української просвітницької кампанії, за словами А. Пахаренко-Андерсон, став слоган - «Свідома відмова від покупки підробок починається з себе»! Український споживач, у тому числі аграрій, повинен усвідомити, що, купуючи підробку, можна не тільки втратити вкладені кошти, а й своїми діями підтримати тіньовий бізнес і організовану злочинність, а від цього постраждає економіка України, безпека, екологія і благополуччя кожного громадянина.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: