12.07.2019, 18:35

В Одесі завершилися навчання Sea Breeze

Міжнародні навчання Sea Breeze 2019 завершилися в Одесі. Під час навчань було задіяно 24 кораблі, 13 літаків і 10 вертольотів.

В Одесі завершилися міжнародні навчання Sea Breeze 2019. Церемонія закриття відбулася в п'ятницю, 12 липня, в одеському Будинку офіцерів, пише УНІАН.

Як зазначив керівник навчань з української сторони контр-адмірал Олексій Неїжпапа, усі заплановані в рамках навчань завдання виконані в повному обсязі. Під час навчань було задіяно 24 кораблі, 13 літаків, 10 вертольотів та ін.

Він повідомив, що багатонаціональні сили досягли повного взаєморозуміння, кораблі пройшли понад 2 тис. миль, піхотинці здійснили понад 300 стрибків з парашутами, водолази і льотчики відпрацювали по 300 годин, відповідно - під водою і в повітрі.

"Це фантастичні результати", - підкреслив Неїжпапа, додавши, що тільки одна країна була "в стороні" - Росія, кораблі якої намагалися провокувати багатонаціональні сили.

"Наша сторона - сторона цивілізованого світу, а їхня країна - прагне знищити і нівелювати морське право", - сказав Неїжпапа.

Як зазначив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко, учасники навчань вийшли на новий рівень злагодженості і взаєморозуміння при проведенні бойових операцій на морі, під водою, у повітрі і на суші.

Адмірал також висловив вдячність країнам-учасницям Sea Breeze за підтримку сімей військовополонених українських моряків.

"Україна, США і всі інші учасники знову показали всім свої устремління і можливості виконувати взяті на себе зобов'язання щодо забезпечення стабільності в кризовому регіоні. Ми відповіли на всі провокації гібридної війни і спроби демонстрації сили з боку РФ під час навчань", - заявив Воронченко.

Він також висловив надію на те, що спільні навчання стануть свого роду нагадуванням Росії про необхідність дотримуватися вимог міжнародного морського права. Під час церемонії українські та американські військові музиканти (квартет і квінтет) виконали різні музичні твори - джаз, класику та інші.

Як повідомлялося, військово-морські навчання Сі Бриз-2019 проходять з 1 до 12 липня. У цьому році в навчаннях беруть участь понад 3 тисячі військовослужбовців з 19 країн. Військові відпрацюють виконання завдань за стандартами НАТО - на землі, на воді, під водою і в повітрі. Навчання пройдуть в Одеській, Херсонській і Миколаївській областях.

Також стало відомо, що російські військові стежать за кораблями НАТО в Чорному морі. Для цього вони використовують протичовновий корабель Касимов і сторожовик Допитливий.

Фото -УНІАН

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: