04.01.2020, 15:07

В Амстердамі почав діяти новий податок для туристів

З 1 січня 2020 року в Амстердамі почав діяти новий податок для туристів: тепер за кожну ніч, проведену в місті, потрібно додатково платити по 3 євро. Він став доповненням до існуючої ставки.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Telegraph.

У місті вже існує подібний податок: туристи платять внесок у розмірі 7% від вартості житла за ніч. А ті, хто бронює житло через Airbnb, тепер будуть платити за ставкою 10%.

Це означає, що за ніч в однозірковому готелі в Амстердамі туристи сплатять більше податків, ніж у найкращих п’ятизіркових готелях інших великих європейських столиць.

Так, наприклад, за ніч в однозірковому готелі з двомісною кімнатою та загальною ванною кімнатою за 132,46 євро туристичний податок складе 15,97 євро на двох: 9,97 євро за номер, плюс по 3 євро за людину.

Натомість у Берліні туристичний податок становить 5 % зупинитися в найдорожчому готелі, де були Барак Обама, Анджеліна Джолі та Майкл Джексон, коштуватиме близько 250 євро на добу, а податок буде 11 євро.

Останніми роками влада Нідерландів вирішила змінити стратегію і перестали закликати мандрівників у столицю, натомість намагаючись впорядкувати потоки мандрівників, які вже є.

«Нам довелося діяти, щоб взяти під контроль потоки гостей. Прийшов час зайнятися менеджментом цього напрямку, а не його просуванням», — заявила влада.

Не сплачувати новий туристичний збір можуть тільки діти до 16 років.

Щороку Амстердам приймає понад 17 мільйонів туристів, тоді як місцевих жителів там лише 1,1 мільйона.

Раніше ми повідомляли, що з 1 січня в Амстердамі буде заборонено проводити екскурсії у кварталі червоних ліхтарів. Цим кроком влада міста хоче розвантажити центр від натовпів туристів і захистити права працівників секс-індустрії.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: