• Головна
  • Новини
  • Ухвалено нову редакцію закону про публічні закупівлі: поріг знижено до 50 тис.

19.09.2019, 14:33

Ухвалено нову редакцію закону про публічні закупівлі: поріг знижено до 50 тис.

Верховна Рада ухвалила нову редакцію Закону України “Про публічні закупівлі”.

За проєкт закону №1076 “Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель” у другому читанні проголосували 292 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Після ухвалення цього законопроєкту купувати “у своїх” стане набагато складніше, а корупції в закупівлях стане менше”, - підкреслила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксалана Підласа, презентуючи документ у сесійній залі.

За її словами, зазначений законопроєкт знижує поріг закупівель до 50 тис. грн, запроваджує обов’язкове звітування в системі ProZorro за всі закупівлі від 0 гривень, встановлює персональну відповідальність посадових осіб (зокрема керівників органів) за порушення законодавства у сфері публічних закупівель та передбачає механізм автоматичного відхилення пропозицій з “аномально низькими цінами".

Відповідно до пояснювальної записки замовнику також надається право відхиляти тендерну пропозицію учасника, який не виконав своїх зобов’язань перед ним за раніше укладеним договором про закупівлю, та розширює перелік кваліфікаційних критеріїв, які вимагаються замовником від учасника процедури закупівлі (встановлюється вимога щодо наявності фінансової спроможності, яка підтверджується фінансовою звітністю).

Нагадаємо, за даними Мінекономрозвитку, за три роки існування система електронних закупівель ProZorro заощадила державі 86 млрд грн.

Система Prozorro була поширена в Україні на всіх державних замовників з 1 серпня 2016 року при проведенні закупівель товарів, які дорожчі за 200 тис. грн, і послуг вартістю понад 1,5 млн грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: