• Головна
  • Новини
  • Уряд схвалив угоду з ЄІБ про €200 мільйонів другої позики на громадський транспорт

25.11.2020, 19:55

Уряд схвалив угоду з ЄІБ про €200 мільйонів другої позики на громадський транспорт

Кабінет міністрів України на засіданні 25 листопада схвалив розпорядження «Про залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» у розмірі 200 млн євро.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Зазначається, що уряд також ухвалив розпорядження Президента «Про делегацію України для участі у переговорах з ЄІБ щодо укладення Фінансової угоди «Міський громадський транспорт України ІІ».

«Щойно уряд остаточно дав «зелене світло» продовженню нашого спільного з ЄІБ проєкту з оновлення громадського транспорту у різних українських містах і уповноважив мене підписати відповідну фінансову угоду з банком від української сторони», - розповів Криклій.

Він також нагадав про успішні приклади співробітництва з ЄІБ у сфері громадського транспорту. Завдяки цьому співробітництву наразі оновлюються парки громадського транспорту більш ніж у 10 українських містах. Серед них Київ, Харків, Львів, Одеса, Тернопіль і Миколаїв.

У свою чергу, «Міський громадський транспорт ІІ», зазначив міністр, передбачатиме закупівлю виключно електричного громадського транспорту – трамваїв, тролейбусів, електробусів, вагонів метро, а також будівництво та оновлення трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій.

Він також додав, що вже попередньо визначено 18 міст-учасників проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». Це – Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці. Їх остаточний перелік буде сформовано після ратифікації фінансової угоди з банком.

Як повідомлялося, в рамках проєкту «Міський громадський транспорт в Україні І» розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року схвалено залучення позики від Європейського інвестиційного банку в обсязі 200 млн євро. До проєкту були долучені 11 міст України: Київ, Харків, Луцьк, Одеса, Львів, Запоріжжя, Суми, Івано-Франківськ, Миколаїв, Тернопіль, Чернігів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: