• Головна
  • Новини
  • Уряд дозволив відкрити дитсадки з 25 травня. Рішення – за місцевою владою

20.05.2020, 19:09

Уряд дозволив відкрити дитсадки з 25 травня. Рішення – за місцевою владою

Кабінет міністрів України дозволив із 25 травня відкрити заклади дошкільної освіти, проте відповідне рішення у кожній області приймає комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій залежно від епідеміологічної ситуації.

Про це сказала в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій на брифінгу після засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд дозволив відкрити заклади дошкільної освіти з 25 травня. Що найважливіше - рішення про відкриття закладів дошкільної освіти у кожній області приймає комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій залежно від епідеміологічної ситуації. Якщо епідеміологічна ситуація сприятлива, засновникам важливо забезпечити заклад відповідно до вимог головного державного санітарного лікаря", - заявила Мандзій.

Вона наголосила, що при цьому вимоги однакові як до державних, так і до приватних закладів дошкільної освіти. "Це носіння маски вихователями і працівниками, вимірювання температури, наявність антисептиків, постійне прибирання та уникнення активностей та ігор з персональними контактами. Всі деталі щодо організації та проведення щодо відкриття закладів дошкільної освіти будуть опубліковані на сайті міністерства охорони здоров’я після підписання головним державним санітарним лікарем", - розповіла урядовець.

Вона також нагадала, що схвалений урядом документ був оприлюднений на сайті МОЗ для громадського обговорення.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: