• Головна
  • Новини
  • Укрзалізниця хоче позбутись залежності від Дубневичів

29.07.2019, 10:30

Укрзалізниця хоче позбутись залежності від Дубневичів

Укрзалізниця у поточному році практично не зменшуватиме обсяги ремонтів залізничної колії. Наразі лише відкореговано плани реконструкції та посиленого капремонту на декілька десятків кілометрів. Цього обсягу модернізації колії буде достатньо для забезпечення безпеки руху та стабільної роботи залізниці.

Про це повідомила "Магістраль".

Корегування планів дозволить Укрзалізниці не закуповувати анкери для рейкових скріплень КПП-5 за завищеними на 20 % цінами. «На початку року, коли проводилися електронні торги, спостерігалося зниження на 4 % ціни на метал, із якого виготовляється анкер, що використовується для рейкового пружного скріплення КПП-5. У той час, як виробник збільшив вартість своєї продукції, разом з чим зростає і вартість шпал, адже на виготовлення однієї залізобетонної шпали використовуються чотири анкери», — зазначають фахівці колійного господарства АТ «Укрзалізниця».

Крім того, елементи скріплення типу КБ виготовляє низка вітчизних виробників, тож при їхній закупівлі буде збережена конкуренція, а не буде залежності від монополіста. Тоді як скріплення КПП-5 та анкери для них виготовляє лише ТОВ НВП «Корпорація КРТ».

Наразі в Укрзалізниці в наявності скріплення іншого типу — КБ, які будуть використані для виготовлення шпал на заводах компанії і не потребують анкерів. Крім того, компанія планує закупити додаткову партію цього типу скріплень. Тож робота з реконструкції та посиленого ремонту колій не припиняється.

Так, навіть після корегування компанія планує цьогоріч реконструювати понад 200 км колій та виконати посилений капітальний ремонт майже 70 км. Різниця між попередніми планами лише у десятках кілометрів. Тому розповсюджена у ЗМІ інформація, ніби Укрзалізниця не спроможна виконати колійні роботи, необ’єктивна. Для порівняння, у 2015 р. через відсутність матеріалів для верхньої будови колії було реконструйовано лише приблизно 50 км.

В Укрзалізниці зауважують, що тип скріплення, який наразі використовується для ремонту колій, жодним чином не впливає і на вартість самої проектно-кошторисної документації. Проектну документацію на виконання робіт з реконструкції та капітального ремонтів колії готують спеціалісти філії «Проектно-вишукувальний інститут залізничного транспорту», що входить до складу АТ «Укрзалізниця». Тому її вартість не буде суттєвою.

Нагадаємо, ТОВ НВП «Корпорація КРТ» фактично контролюють львівські багачі, брати Богадан і Ярослав Дубневичі. 

Фото - Агрополіт

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: