18.03.2021, 14:21

Українців перевірять на наявність антитіл до COVID

В Україні планують провести дослідження для визначення наявності антитіл до COVID-19 у населення. Це дозволить епідеміологам отримати краще уявлення того, скільки людей зіткнулися з вірусом.

Про це під час прес-конференції заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я Роман Родина, передає РБК-Україна.

"Планується проведення дослідження найближчим часом, щоб встановити наявність антитіл (у населення - ред.)", - сказав Родина.

Він додав, що частина населення могло перехворіти COVID-19 безсимптомно і не звертатися за медичною допомогою.

"Це робиться, щоб епідеміологи знали, яке точне число людей зіткнулися з вірусом. Наявність антитіл класу G у людини свідчить, що він тим чи іншим чином зіткнувся з інфекцією COVID-19. Можливо, він перехворів безсимптомно", - пояснив директор ЦГЗ.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу підтвердили більше ніж 15 тисяч нових випадків коронавірусу. Це максимум з початку року.

Також повідомлялося, що в країні зафіксували повторне зараження COVID-19 у 1360 осіб. При цьому невідомо, чи було це зараження одним штамом вірусу або різними.

Відзначимо, в Україні в кінці лютого стартувала кампанія вакцинації від коронавірусу. Станом на 18 березня в країні прищепили понад 80 тисяч осіб, один українець отримав вже дві дози вакцини.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: