16.11.2019, 11:53

Українці працюють у Польщі у щоп’ятій фірмі

У Польщі сьогодні працює понад один мільйон іммігрантів, з яких майже 900 тисяч походять з України, - повідомляє Національний банк Польщі.

Про це пише Польське радіо.

В середньому вони працюють протягом семи місяців на рік. Однак, з огляду на нестачу працівників, роботодавці домагаються, аби ринок праці був ще більш відкритим для робочої сили зі Сходу.

Українці працюють у Польщі вже у щоп’ятій фірмі – у 40% великих підприємств, 25% середніх та 15% малих, - повідомляє фірма Personnel Service.

Залучення більшого числа іммігрантів до Польщі ставатиме, однак, щораз важчим, - попереджає Кшиштоф Інґльот, який очолює цю фірму. – Модель, що ми її прийняли, тобто праця без дозволу протягом шести місяців (спрощена система працевлаштування), призвела до того, що майже дві третини працівників з України приїздять до Польщі багаторазово. Вони розглядають працю тут у короткотерміновій перспективі, хочуть заробити гроші і повернутися до своєї країни, не беручи до уваги можливості встановлення довготермінових відносин зі своїм підприємством».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: