14.03.2020, 12:27

Україна повністю закриває авіасполучення з 17 березня

Україна повністю закриває авіасполучення з 17 березня, а також вводить заборону на в’їзд іноземців.

13 березня пізно ввечері президент України Володимир Зеленський повідомив про низку заходів, які запровадить Україна для протидії поширення коронавірусу: “Ми закриваємо кордон для іноземців. Будуть закриті прикордонні пункти пропуску для пасажирського сполучення. Два тижні, починаючи з 00:01 16 березня, іноземні громадяни не зможуть потрапити на територію України. Ні літаком, ні поїздом, ні автомобілем, ні будь-якими іншими засобами. Виключення становлять іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні. Зокрема, представники офіційних міжнародних організацій та дипломатичних місій”, , пише lowcostavia.

Президент також розповів, що робити громадянам України, які наразі перебувають за межами батьківщини.

“Щодо українців, які зараз знаходяться за кордоном. Ті, хто вилетів чартерними рейсами у туристичну подорож, точно повернуться додому згідно з розкладом. Щодо інших громадян України – через три доби ми закриваємо регулярне авіасполучення. За цей час ви повинні повернутися додому”, – сказав він. Ті, хто не встигнуть повернутися, мають звертатися до українських консульств для того, щоб їх змогли повернути окремими нерегулярними рейсами.

Раніше того ж дня Голова ВРУ Дмитро Разумков повідомив, що регулярне авіасполучення буде повністю припинене з 00:01 17 березня.

“Якщо ми говоримо для суходолу та морського, в першу чергу, суходолу, то наші громадяни будуть мати можливість повертатися на територію нашої держави. Я думаю, що авіаційний транспорт не є єдиним, і я думаю, що будуть інші механізми повернення громадян. Однак, виїжджати за територію нашої держави громадяни України не зможуть”, – сказав Разумков.

Отже, регулярні авіарейси будуть повністю припинені з 00:01 17 березня.

Щодо чартерних рейсів, то у деяких туроператорів чартерні рейси у період 14-16 березня поки заплановані без змін, частина туроператорів повідомляє, що поверне своїх туристів до 16 березня.

Скасування всіх рейсів та заборона на в’їзд іноземців діятиме орієнтовно протягом двох тижнів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: