• Головна
  • Новини
  • Україна отримає позику $1,49 млрд від Світового банку на зарплати бюджетникам

10.06.2022, 06:43

Україна отримає позику $1,49 млрд від Світового банку на зарплати бюджетникам

Відповідну угоду підписали сьогодні міністр фінансів України й регіональний директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України

Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

9 червня міністр фінансів України Сергій Марченко й регіональний директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі підписали угоду про позику з Міжнародним банком реконструкції та розвитку, а також угоду про фінансування з Міжнародною асоціацією розвитку проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

У рамках цього проєкту Україна отримає позику в розмірі 1,492 млрд дол. США.

Кошти спрямують на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів і бюджетних установ освітньої сфери на національному та регіональному рівнях.

"Залучені кошти дозволять Україні посилити фінансування для працівників бюджетної сфери, а також і забезпечувати стійке державне управління в Україні", – зазначив під час підписання угоди Сергій Марченко.

Проєкт з невідкладної підтримки надання державних послуг в Україні, пропозиції щодо старту якого Світовий банк надав уряду України в квітні, отримав фінансові гарантії від Великої Британії, Нідерландів, Литви та Латвії. Паралельне фінансування від Італії та очікувані майбутні гарантії, зокрема від Данії. Також цей проєкт буде співфінансуватися з внесків нового багатостороннього донорського фонду, який планують створити.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: