27.02.2021, 19:50

Україна отримає лише один транш МВФ - Fitch

В цьому році Україна може розраховувати лише на 700 мільйонів доларів кредиту МВФ, вважають в агентстві.

Україна отримає лише один транш МВФ у 2021 році, вважають у рейтинговому агентстві Fitch Ratings. Про це йдеться в повідомленні агентства в суботу, 27 лютого, передає Кореспондент.

При цьому Fitch прогнозує більший обсяг випуску Україною єврооблігацій, ніж запланований на 1,4 млрд доларів.

Агентство зазначає, що завершення першого перегляду програми Stand-by пов'язане зі значним ризиком. Зокрема, буде проблематично схвалення парламентом законодавства про боротьбу з корупцією і судовою реформою.

"Ми бачимо дещо менший ризик реалізації іншої важливої нової вимоги SBA, яка стосується скасування грудневого тимчасового обмеження цін на газ", - йдеться в повідомленні.

У Fitch вважають, що більший політичний стимул для виконання умов МВФ з'явиться в другій половині 2021 року. Це буде пов'язано з необхідністю виплати 2,2 млрд доларів у вересні і різким збільшенням потреби у фінансуванні бюджету ближче до кінця року.

"Кошти уряду в розмірі 3 млрд доларів (1,8 млрд доларів в іноземній валюті), більш легкий графік погашення протягом наступних шести місяців і доступна внутрішня ліквідність забезпечують деякий простір для фінансування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, віртуальна місія МВФ завершилася без результату. Позики були заморожені у зв'язку з повільними темпами реформ. Пізніше в ОП заявили про продовження переговорів з МВФ відразу за трьома напрямками.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: