• Головна
  • Новини
  • Україна не встигає виконати вимогу МВФ про ліквідацію фіскальної служби

29.09.2020, 13:33

Україна не встигає виконати вимогу МВФ про ліквідацію фіскальної служби

Не зважаючи на домовленості з МВФ, Україна не встигне ліквідувати Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця 2020 року.

Про це заявив в інтерв'ю LIGA.net в.о. голови ДФС Сергій Солодченко , коментуючи питання про плани Кабміну ліквідувати ДФС до кінця 2020 року. 

"Суто Податкову міліцію до кінця року ліквідувати можливо. Усю ДФС – будуть складнощі. Я думаю, що ми не встигнемо",- сказав Солодченко.

При цьому він зазначив, що у структурі ДФС залишилася лише Податкова міліція та персонал, який забезпечує її діяльність: бухгалтерія, кадри і тому подібне. Поки не створений новий орган (законопроєкт про Бюро економічної безпеки, яке має перейняти на себе функції з боротьби із економічною злочинністю, був прийнятий Верховною Радою у першому читанні 3 вересня – Ред.), ДФС працює, як працювала: розслідує кримінальні провадження, проводить розшукові дії. Після того, як закон про БЕБ буде прийнятий повністю, ДФС та Податкова міліція будуть ліквідовані.

Солодченко пояснив, що у випадку з Податковою міліцією, де є певна кількість слідчих, які після створення нового органу підуть влаштовуватися на нову роботу, ДФС – це правонаступник багатьох великих структур, наприклад, Міністерства доходів і зборів.

"У нас є чимало людей, що знаходяться у відпустках із догляду за дитиною, є майно, яке треба передавати, у тому числі йдеться про окуповані території, є питання передачі озброєння, конфіскату. Усі ці моменти потребують значного часу та дотримання певних процедур",- зазначив очільник ДФС.

За його оцінками, на ліквідацію ДФС знадобиться ще рік після прийняття закону про Бюро економічної безпеки в цілому.

Як повідомлялося, у липні Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд ліквідує Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця нинішнього року.

Із грудня 2018 року в Україні почалося реформування Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову службу та Державну митну службу.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: