• Головна
  • Новини
  • Україна може втратити Трускавець: бізнесмени нещадно експлуатують свердловини мінеральних вод. Відео

20.10.2020, 20:30

Україна може втратити Трускавець: бізнесмени нещадно експлуатують свердловини мінеральних вод. Відео

На Львівщині Служба безпеки України попередила знищення комерційною структурою унікальної екології курортного Трускавця.

Про це повідомили в СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що через бездіяльність бізнесменів понад 20 інженерних споруд Трускавецького басейну мінеральних вод були у аварійному стані. Зловмисники також свідомо порушували порядок використання і охорони надр, що призвело до забруднення родовищ і створило екологічну небезпеку в регіоні. Експлуатацію низки цілющих свердловин типу «Нафтуся» було припинено.

За висновками профільних експертів, така діяльність могла призвести до знищення статусу Трускавця, як всесвітньовідомого курорту.

Перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадовців Трускавецької міськради та інших державних структур. За попередніми даними слідства, чиновники вносили завідомо неправдиві дані до звітних документів щодо користування надрами. Вони умисно занижували обсяги спеціального водокористування, що могло завдати збитки місцевому бюджету на 0,5 мільйона гривень щорічно.

Правоохоронці провели виїмку документів у міській раді Трускавця, Львівській геологорозвідувальній експедиції, Басейновому управлінні водних ресурсів та Державному агенстві водних ресурсів. Їх попередній аналіз свідчить, що кінцевим власником комерційних структур, що експлуатували свердловини, є народний депутат однієї з політичних партій. Вилучена документація буде додана до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими ГУ Нацполіції за процесуального керівництва Прокуратури Львівської області.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: