• Головна
  • Новини
  • УЗ необхідна реальна реформа, нинішні рішення поглиблюють кризу, – Цимбалюк

18.11.2021, 09:49

УЗ необхідна реальна реформа, нинішні рішення поглиблюють кризу, – Цимбалюк

"Укрзалізниці" потрібна системна та комплексна реформа, а не точкові рішення, якими влада намагається покращити ситуацію в компанію, отримуючи при цьому зворотній результат. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина" Михайло Цимбалюк.

"Потрібно робити реальну реформу на УЗ. І, як говорять експерти, у тому числі міжнародні, за прикладом Німеччини, слід розділити УЗ теперішню на три підрозділи. Перший – перевезення вантажів, друге – перевезення пасажирів, і третє – це обслуговування колії і всієї інфраструктури", - зазначив Цимбалюк у ефірі телеканалу "Україна 24", пише OBOZREVATEL.

За його словами, намагання влади покращити ситуацію в УЗ окремими рішеннями, такими як списання залізничних вагонів за віком, лише погіршать стан компанії та збільшать збитки, адже без вагонів компанія втратить клієнтів, які перейдуть на альтернативні шляхи доставки вантажів.

"УЗ хоче встановити нові правила для обслуговування вантажних вагонів. Тільки для того, щоб частину їх вивезти з обслуговування, щоби власники здали на металобрухт і купували нові вагони. Все це ляже на плечі тих, хто перевозить промислову продукцію. А в кінцевому результаті -- на плечі всіх громадян, бо собівартість продукції зросте. За підрахунком експертів-фахівців, УЗ втратить в об’ємах перевезень, тому що частина з них перейде на інші види транспорту, такі як автомобільний і водний", - пояснив Цимбалюк.

Тому, на переконання депутата, влада має негайно розпочати реальну реформу УЗ, щоб відновити вітчизняну залізницю, і відмовитися від точкових рішень.

"Нині дуже важливо, щоб оточення президента Зеленського не обманювало його, а відкрило реальну ситуацію на державному підприємстві. І, нарешті, вибудовало план реальної реконструкції і відновлення УЗ шляхом реорганізації", - наголосив Цимбалюк.

Раніше екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що влада має вирішити проблему відсутності професійного менеджменту в "Укрзалізниці" та подолати там корупцію, а не знову запроваджувати підвищення тарифів на вантажні перевезення.

Водночас гендиректор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак заявив, що ініціатива Мінінфраструктури про списання залізничних вагонів за віком – це диверсія проти вітчизняної економіки та промисловості, оскільки одночасно виведуть з експлуатації понад 50 тисяч вагонів. За підрахунками експертів, через колапс на ринку перевезень втрати економіки сягнуть 2 млрд доларів щорічно, а УЗ втрачатиме щороку щонайменше 10 млрд грн.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: