• Головна
  • Новини
  • У січні міжнародні резерви України скоротилися на 1,1% - НБУ

05.02.2021, 15:35

У січні міжнародні резерви України скоротилися на 1,1% - НБУ

Міжнародні резерви України за підсумками січня становлять 28,8 млрд дол станом на 1 лютого, що на 1,1% менше за показник резервів минулого місяця.

Про це повідомляє Економічна правда із посиланням на пресслужбу Нацбанку.

У регуляторі зазначають, що зменшення на міжнародних резервів на 1,1% зумовлене погашенням зовнішніх і внутрішніх зобов'язань держави. 

Водночас інтервенції Національного банку на валютному ринку та валютні надходження на користь уряду частково зрівноважили вплив платежів з обслуговування державного боргу на резерви.

Загальний обсяг платежів обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 311,4 млн дол. З них 197 млн дол були спрямовані на обслуговування та погашення держоблігацій, 66,4 млн дол - єврооблігацій. Валютні надходження на користь уряду від розміщення ОВДП становили 48,2 млн дол.

Також, Національний банк проводив інтервенції на міжбанку з продажу (на суму 20 млн дол) та з купівлі (40 млн дол) валюти. "В останні два тижні січня міжбанківський валютний ринок був збалансованим, тому НБУ не виходив з інтервенціями", - додають у регуляторі.

Зокрема, на динаміку міжнародних резервів вплинула переоцінка фінансових інструментів унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют. У минулому місяці їхня вартість зменшилася на 68,7 млн дол.

"Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,7 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку", - підсумували у НБУ.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: