• Головна
  • Новини
  • У разі скасування локдауну гривня опиниться під тиском - експерт

19.01.2021, 17:59

У разі скасування локдауну гривня опиниться під тиском - експерт

Локдаун послужив причиною падіння попиту на валюти з боку імпортерів, і в разі його скасування після 24 січня гривня опиниться під тиском.

Про це повідомив аналітик RoboForex Андрій Гойлов у коментарі УНІАН.

"До кінця цього тижня уряд прийме рішення про скасування або продовження жорстких карантинних обмежень, тому особливе значення матиме статистика нових захворювань COVID-19. Локдаун послужив причиною падіння попиту на валюти з боку імпортерів, і якщо його скасують після 24 січня, гривня опиниться під тиском", - сказав Гойлов.

Аналітик зазначив, що сьогодні, 19 січня, Мінфін України проведе аукціон з розміщення ОВДП, і ринку будуть запропоновані облігації в гривні з терміном погашення 3, 12, 24, 36 і 72 місяці. За його словами, на цьому тижні будуть погашені ОВДП на суму в 12 мільярдів гривень, що призведе до "надлишку" гривні.

"З цієї причини нерезиденти, ймовірно, сьогоднішнє розміщення пропустять. На пропозицію валюти з їхнього боку сподіватися сьогодні не варто. НБУ доведеться втрутитися з валютними інтервенціями в разі різких курсових коливань", - зазначив Гойлов.

Він підкреслив, що наступного тижня за курсом долара США проти гривні очікує ослаблення до рівня 28,20 гривні/долар. Єдина європейська валюта, згідно з прогнозом експерта, може зміцнитися до позначки 34,25 гривні/євро.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: