• Головна
  • Новини
  • У підозрюваних у нападі на поліцейських у Житомирі вилучено 5 одиниць зброї

11.09.2019, 11:39

У підозрюваних у нападі на поліцейських у Житомирі вилучено 5 одиниць зброї

Уранці 9 вересня у м. Житомирі було скоєно розбійний напад на поліцейських групи фізичної безпеки УПО у Волинській області та поранено правоохоронця. Увечері цього ж дня за орієнтуванням одного з нападників було затримано у столиці київськими розшуківцями.

10 вересня під час подальших заходів оперативники ГУНП Житомирщини виявили сховок нападників зі зброєю, гранатами та одягом.

Про це повідомили в Національній поліції.

Під час першочергових заходів із фіксації усіх обставин нападу було зібрано максимум інформації для встановлення причетних осіб, а також транспортних засобів, на яких вони пересувались.

Відтак орієнтування з прикметами можливих підозрюваних були направлені колегам з інших областей, а на території Житомирської та Київської областей і м. Києва розпочато комплекс спеціальних оперативних заходів для розшуку озброєних нападників.

Подію було кваліфіковано за ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

"Зухвалий злочин був учинений на одній з центральних вулиць м. Житомира, тож на місці події нам одразу вдалося встановити кілька десятків мимовільних очевидців. На наш заклик відгукнулись і водії транспортних засобів, які мали записи зі своїх відеореєстраторів, - розповів начальник Головного управління Нацполіції Житомирщини Сергій Крупєй. – До викриття цієї групи нападників були залучені підрозділи УСБУ в області та кримінальної поліції Житомирщини, Київщини, столиці та кількох інших регіонів, де заходи ще тривають".

Автівку нападників неподалік однієї зі станцій столичного метро виявили і затримали оперативники Святошинського  управління поліції м. Києва. Під час перевірки водійські документи керманича мали явні ознаки підробки. Згодом з’ясувалось, що чоловік є 35-річним громадянином однієї з країн кавказького регіону.

У ході огляду авто правоохоронці знайшли реєстраційні номери та документи на іншу автівку, також вилучили низку речей, походження і належність яких наразі встановлюється.

Керманича-іноземця слідчі ГУНП Житомирщини затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, а спецпризначенці доставили до обласного центру. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні розбою у складі групи осіб (ч. 2 ст. 187 ККУ).

"У ході подальших заходів 10 вересня ми виявили сховок нападників, зроблений у хащах по маршруту їх руху. Звідти вилучили 5 одиниць зброї, у тому числі  пістолет Макарова, яким нападники заволоділи під час розбою на поліцейських охорони, а також гранату Ф-1 та їх одяг", - сказав Сергій Крупєй.

Загалом із сховку було вилучено пістолет Макарова та чотири пістолети із конструктивними змінами або збитими номерами деталей, гранату Ф-1 із запалом, розгрузочний жилет та футболку з написами СБУ та дві балаклави.

Також поліцейські встановили особу ще одного підозрюваного – 29-річного іноземця. Нині тривають заходи як з його розшуку, так і встановлення усіх причетних до цієї злочинної групи.

Нагадаємо Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що поліція затримала одного з організаторів озброєного нападу на поліцейських у Житомирі. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/zbroya/u-pidozryuvanix-u-rozbijnomu-napadi-na-policzejskix-u-zhitomiri-vilucheno-5-odinicz-zbroji/
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: