• Головна
  • Новини
  • «У нас черга зі швидких»: репортаж з чернівецької «ковідної» лікарні

08.10.2021, 09:59

«У нас черга зі швидких»: репортаж з чернівецької «ковідної» лікарні

У Чернівецькій міській лікарні №1 зі 140 «ковідних» ліжок зайняті понад 120. Медики працюють понаднормово. Лікар- анестезіолог реанімаційного відділення розповідає, що автомобілі швидкої стояли у черзі. Тоді просили дві години нікого не привозити.

Про це пише Суспільне.

Медсестра реанімації Мар'яна Новікова працює з інфікованими коронавірусом від початку пандемії. У її відділенні найважчі хворі, які часто помирають.

"За цей час до смерті пацієнтів так і не звикла. Однієї зміни поступають пацієнти, а приходиш через три доби, то вже зовсім інакші люди. Одиниць переводять в палати", — говорить медсестра.

Через велику кількість пацієнтів, у “червоній” зоні медсестра перебуває по шість годин без перерви. Вона годує, лікує та перевертає кожного хворого, щоб зменшити навантаження на уражену ділянку легень.

Лікар-анестезіолог реанімації Роман Курулюк розповідає, що минулого тижня три швидкі стояли у черзі, а ще кілька — їхали.

"Був момент, коли ми просили передишку. Дзвонили у швидку і просили дві години дати спокою, щоб могли хоча б провести виписку, щоб звільнити місця, аби інших могли класти", — говорить лікар. Лікар розповідає, що хворі стали важчими, а симптоми проявляються швидше.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: