• Головна
  • Новини
  • У лікарнях Івано-Франківська нема вільних ліжок, а число інфікованих тільки зростає

02.03.2021, 10:19

У лікарнях Івано-Франківська нема вільних ліжок, а число інфікованих тільки зростає

Завантаженість ліжок, виділених для хворих на COVID-19, в Івано-Франківській міській лікарні № 1 становить майже 130%, у центральній міській лікарні - 102%.

Про це кореспондентам Суспільного Карпати розповіли керівники цих медичних закладів.

У центральній міській лікарні зараз лікуються 358 пацієнтів із підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19. Із них 100 хворих – у важкому стані. 16 людей перебувають в реанімації. Заступник головного лікаря медзакладу Володимир Вовчук каже, що в такому режимі лікарі готуються працювати щонайменше тиждень.

"Станом на сьогодні ситуація в лікарні залишається напруженою. Вона керована, але напружена. Кількість хворих і кількість госпіталізацій не зменшується. І так ще цей тиждень і, можливо, наступний доведеться працювати", - сказав Володимир Вовчук.

Зараз, за його словами, лікарня звернулася до ректора національного медичного університету з проханням звільнити приміщення однієї з кафедр університету, яка розташована в лікарні. Це дало б змогу додатково розгорнути приблизно 20 ліжок. Окрім того, в перинатальному центрі облаштовують ще одне відділення для хворих. Там розмістять 40 ліжок.

"У нас є місця, виділені в одному з відділень на п'ятому поверсі. У нас зараз є проблема підібрати персонал, тому ми працюємо над цим, щоб дозабезпечити. Інших питань у нас нема – ліки є, кисень є, от з персоналом нам дуже важко", - додав Вовчук.

В міській клінічній лікарні № 1 завантаженість ліжок хворими на COVID-19 становить 125-130 %, розповів головний лікар Тарас Василик.

"Зараз на 200 ліжках, які ми розгорнули для госпіталізації пацієнтів на COVID-19, лежить 249 пацієнтів. Нам доводиться залучати додаткові площі – коридори, в тому числі і ліжка, які розгорнуті на базі перинатального центру", - зазначив Тарас Василик.

За даними системи моніторингу РНБО, кількість підтверджених за добу випадків COVID-19 на Івано-Франківщині залишається однією з найвищих в Україні.

За минулу добу, 1 березня, на Прикарпатті підтвердили 649 нових випадків захворювання на СOVID-19. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: