• Головна
  • Новини
  • У чотирьох лікарнях на Волині зайняті усі ліжка із киснем

07.11.2020, 18:52

У чотирьох лікарнях на Волині зайняті усі ліжка із киснем

У чотирьох лікарнях, до яких госпіталізовують недужих на коронавірусну інфекцію, не лишилося вільних ліжкомісць із підведеним киснем.

Про це Суспільному розповів заступник голови ОДА Ігор Чуліпа.

Загалом в області є 18 опорних медзакладів де лікують COVID-19.

Усі кисневі ліжкомісця, станом на 6 листопада, зайняті у Волинській обласній клінічній лікарні, а також у Горохівській, Ковельській та Луцькій центральних районних лікарнях. З-поміж усіх госпіталізованих волинян - 271 є кисневозалежним, - розповів Ігор Чуліпа. Загалом у лікарнях області з діагнозом "коронавірус" ушпиталено 791 волинянина.

Нагадаємо, наприкінці жовтня уряд зобов'язав очільників обласних державних адміністрацій забезпечити лікарняні ліжка киснем на 80%. Зі слів заступника голови Волинської ОДА, з 1404 ліжкомісць киснем нині забезпечені 427. Це лише 36% від необіжних 80-ти.

В ОДА кажуть, що нині працюють над збільшенням кількості ліжок із киснем.

У Маневицькій ЦРЛ напередодні збільшили кількість ліжкомісць. До цього їх було 58, а госпіталізованих - 64, з них 46 із лабораторно підтвердженим COVID-19. Директор медзакладу підписав розпорядження про розгортання додаткових 15 ліжок.

Кисневої станції у ЦРЛ поки немає. Обходяться концентраторами. Кількість пацієнтів, які потребують кисню постійно змінюється, - розповів медичний директор ЦРЛ Олег Бегаль. З його слів, кисневозалежних у лікарні нині 20 осіб.

"Ми готуємо поки документи, проєктно-кошторисну документацію на встановлення кисневої станції, потому буде тендер, але самі розумієте, за один десь це все не робиться", - розповів лікар.

Нещодавно Волинь отримала 16 мільйонів субвенції із Держбюджету на забезпечення госпіталізованих волинян киснем. Тому медзаклади, які ще не мають кисневих станцій готують документацію для розбудови кисневої мережі.

Фото - Радіо Свобода

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: