• Головна
  • Новини
  • У Хмельницькому масове отруєння: госпіталізовано 24 дитини

04.04.2019, 20:47

У Хмельницькому масове отруєння: госпіталізовано 24 дитини

До Хмельницької інфекційної лікарні протягом двох днів госпіталізовано 24 дитини з кишковим грипом.

Серед госпіталізованих: 20 дітей з Хмельницького та ще двоє із Ярмолинецького району. Зокрема, постраждало 10 дітей до одного року, 14 - до двох років, передає vsim.ua.

"У 20 дітей, які до нас прибули, вже підтвердили ротавірус. В інших взяли аналізи, зараз вони в роботі. П’ятеро дітей були в реанімації, зараз стан усіх немовлят покращився. Тяжких малюків немає", - повідомила заступник головного лікаря з медичної частини інфекційної лікарні Нінель Марцонь.

В лікарні розповідають, що діти надходили неорганізовано, всі вони із різних мікрорайонів міста. 12 дітей харчувалися із "Молочної кухні". Тому, в заходах безпеки, міська дитяча лікарня тимчасово припинила роботу "Молочної кухні". Всі працівники закладу пройшли обстеження на ротавірусну інфекцію.

За словами головного лікаря міської дитячої лікарні Наталії Зимак-Закутньої, у жодного з працівників вірус не підтвердили.

Наразі на "Молочній кухні" зняли всі проби та взяли бактеріологічні посіви. Результати будуть готові на понеділок. На місці працює дві комісії.

"Ми не маємо жодних намірів щось приховувати, бо йдеться про здоров’я діток, а це найважливіше. Нам самим важливо зрозуміти, чи дійсно в тому є наша провина. Наша "Молочна кухня" має досить хорошу репутацію і ми не мали таких ситуацій. Тому сподіваємося, що аналізи покажуть, що причиною стала не "Молочна кухня", - Наталія Зимак-Закутня.

Фото - WN, ілюстативне

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: