• Головна
  • Новини
  • Спалах кишкового грипу у Хмельницьку: відомі результати аналізів

08.04.2019, 16:47

Спалах кишкового грипу у Хмельницьку: відомі результати аналізів

У Хмельницьку спалах ротавірусу. Відтак, у захворюванні звинуватили молочну кухню міської дитячої лікарні, де харчувалися маленькі пацієнти. Однак лабораторні дослідження наявності цього вірусу на кухні не підтвердили.

Про це повідомило vsim.ua.

Як повідомили у ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України", перевірили як персонал молочної кухні так і продукцію.

"В молочній кухні відібрано 9 проб харчових продуктів, 2 проби водопровідної води, 50 змивів з об’єктів навколишнього середовища для бактеріологічного дослідження та 10 змивів – для вірусологічного дослідження. В домашньому вогнищі захворілого відібрано 2 проби харчових продуктів з молочної кухні", - уточнили у повідомленні.

За результатами бактеріологічних досліджень із 10 працівників молочної кухні та роздаточних пунктів виявлено 6 носіїв золотистого стафілокока. В 11 змивах виділено умовно-патогенну флору, а саме: у 5-ти зразках — кишкова паличка (Escherichia coli); у 4-х бактерії Acinetobacter baumanii та  Enterobacter cloacea).

Як зазначають, вода з кухні відповідає вимогам. Окрім того, в харчових продуктах патогенної та умовно-патогенної флори не виявлено. За результатами вірусологічних досліджень ні у персоналу, ні у в змивах з предметів навколишнього середовища кухні антигену ротавірусу не виявлено.

"Відсутність методики та праймерів для вірусологічного дослідження харчових продуктів не дало змоги встановити фактор передачі збудника інфекції, що призвів до виникнення спалаху".

Нагадаємо, впродовж останніх днів з різних мікрорайонів міста до інфекційної лікарні з симптомами харчового отруєння потрапило 29 дітей, від 8 місяців до 2 років. У них діагностували  гастроентероколіт. П'ятеро дітей побували у реанімації.Станом на 8 квітня у 22 хворих виділено ротавірус.

Фото - WN, ілюстративне

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: