• Головна
  • Новини
  • У Винниках люди заблокувати в’їзди до госпіталю: хворих відправляють додому

19.02.2020, 15:15

У Винниках люди заблокувати в’їзди до госпіталю: хворих відправляють додому

У цей час у Винниках люди, доведені до стану паніки, заблокувати в’їзди до госпіталю. Вони не випускають медиків, автомобілі яких припарковані на стоянці безпосередньо біля будівлі госпіталю.

Люди остерігаються, що госпіталь готують до того, щоб прийняти українців, яких мають 20 лютого евакуювати з Китаю, де палає епідемія коронавірусу.     

Серед протестувальників переважна більшість – це мешканці Винник. Вони стверджують, що до них підходять медики і кажуть, що їм  наказано полишити робочі місця, - передає кореспондент WN.

За його спостереженнями, кожні 10-15 хвилин хворі із сумками покидають медзаклад.

«Я такий хворий, що ледве ходжу, а мене виписали. Відправляють додому і то своїм ходом», – розповів один з них. Прізвище назвати чоловік відмовився.    

О 15.00 біля Винниківської міської ради має розпочався мітинг проти поселення у госпіталі українців, що їх мають 20 лютого евакуювати з Китаю. Міський голова Винник Володимир Квурт намагався заспокоїти людей. Закликав до спокої і терпимості. Мовляв, якщо б це ваш сусід чи родич повертався з Китаю... Натомість громадяни пропонують всіх українців, що їх мають завтра, 20 лютого, привезти Китаю, поселити у лікарні у Феофанії, де лікуються київські урядники. 

      

Нагадаємо, що, за інформацією т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васька, у госпіталі ветеранів у Винниках мали б ізолювати хворих у випадку спалаху на Львівщині коронавірусної інфекції.

Відтак, сьогодні, 19 лютого, для медиків закладу провели навчання щодо реагування на випадки захворювання на коронавірус.

Під цим приводом почали виписувати хворих і відправляти додому медперсонал. Це викликало паніку у Винниках.

Відтак, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько спростував дані чутки: «Станом на сьогоднішній день всі пацієнти повертаються до палат і продовжують отримувати лікування. Персонал повертається до виконання медичних завдань. Госпіталь функціонує надалі в штатному режимі, без змін. Ніякі пацієнти з госпіталю в інші заклади переводитись не будуть».

Також додамо, що учора, 18 лютого, ввечері в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що поки не визначились, де перебуватимуть на обсервації люди, яких евакуюють з китайської провінції Хубей і які 20 лютого мають прибути в Україну. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: